By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

3300 Eger, Deák Ferenc utca 57.
Hétfőtől Péntekig 07:30 - 17:00
  • Kategória: Szakmai cikkek
  • Találatok: 70

A férfi immunrendszer erősítéséért

Az őszi, változékony idő beköszöntével a család minden tagjának szüksége van arra, hogy erősítse és ellenállóbbá tegye immunrendszerét az ilyenkor támadó betegségekkel és megfázással szemben. A nők általában sokkal jobban odafigyelnek erre, hiszen legtöbbször nem csak saját maguk, hanem csemetéjük egészségéért is ők a felelősek. De mi a helyzet a férfiakkal? Ők mivel tudják elkerülni a hidegebb évszakokkal járó meghűlést és orvoslátogatást?

A férfi immunrendszer erősítéséért

Vitaminok férfiaknak

pexels-cottonbro-4113971
Az őszi, változékony idő beköszöntével a család minden tagjának szüksége van arra, hogy erősítse és ellenállóbbá tegye immunrendszerét az ilyenkor támadó betegségekkel és megfázással szemben. A nők általában sokkal jobban odafigyelnek erre, hiszen legtöbbször nem csak saját maguk, hanem csemetéjük egészségéért is ők a felelősek. De mi a helyzet a férfiakkal? Ők mivel tudják elkerülni a hidegebb évszakokkal járó meghűlést és orvoslátogatást? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hasznos szempontot a vitaminokkal kapcsolatban, amiket minden férfinak érdemes figyelembe vennie.

Köztudott, hogy a férfiakat sokkal nehezebb rávenni arra, hogy ellátogassanak orvoshoz valamilyen egészségügyi probléma kapcsán, ezért nem meglepő, hogy egyesek nem érzik fontosnak immunrendszerük erősítését és támogatását. Az egészséges életmód kialakításához azonban az alapvető vitaminok pótlása és bevitele a szervezetbe kulcsfontosságú. Hogy miért? Minden vitamin megoldást nyújthat valamilyen problémára, így például visszaszoríthatják a gyulladásokat, segíthetik az emésztést, vagy csökkenthetik a fáradékonyságot. A C-vitamin segít a betegségek megelőzésében, a D-vitamin erősíti a csontokat és hozzájárul a fogak egészséges fejlődéséhez, az E-vitamin jótékony hatással van az agyra és a szívre, a B-vitamin pedig csökkenti a fáradtságot és táplálja a bőrt. Ez a felsorolás csupán néhány példa a vitaminok közül, mégis látható, hogy milyen fontos szerepük van az immunrendszer erősítésében.

 

A vitaminok szervezetbe való juttatását azonban nem csak az őszi és téli időszakban kell biztosítani, hanem az év más szakaszain is. Ennek oka az, hogy nem csupán a betegségekkel szemben tesznek sokkal ellenállóbbá egy férfit, hanem hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk kialakított rohanós, pörgős életmóddal lépést tudjanak tartani. Egy üzletember, vagy egy érettségi előtt álló tinédzser édesapjának életében is előfordul, hogy stresszesebb napok követik egymást, amire szintén megoldást nyújthat a megfelelő vitaminok pótlása a szervezetben. Ezzel nem csak a kimerülést előzhetik meg, hanem az idegrendszer stabilitásáért is sokat tehetnek.

kep2
Összességében tehát elmondható, hogy a férfiak esetében sem hanyagolható el a vitaminok pótlása, hiszen amellett, hogy ellenállóbbá teszik az immunrendszert, segítik az emésztést, jobb közérzetet biztosítanak, növelik a napi teljesítményt, oldják a stresszt és támogatják a különböző belső szervek egészségét is.

A melegebb évszakokban gyümölcsök és zöldségek segítségével sokkal egyszerűbb a vitaminok beszerzése, az év hűvösebb hónapjaiban azonban ez már nehezebb feladat. Hogy az őszre felkészülve biztosan te is a megfelelő táplálást biztosítsd immunrendszerednek, kérd a Tégely Patika munkatársainak segítségét, vagy vess egy pillantást az általunk ajánlott vitaminokra, hátha megtalálod köztük a számodra szükséges terméket.

Ne feledd! Termékeinket akár már házhoz is rendelheted telefonon a +36 (36) 516-706-os telefonszámon, e-mailen keresztül a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldve a rendelést, vagy weboldalunkon, ide kattintva: https://tegelypatika.hu/online-rendeles

kep3
Centrum multivitamin férfiaknak
kep4
Helvex étrend-kiegészítő férfiaknak
kep5
Helvex étrend-kiegészítő Magne B6
kep6
Vitango a stresszkezelésre
kep7
Pharmaton Vital – növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet
 

Források:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/1877/a-c-vitamin-elonyok-es-artalmak

https://www.synlab.hu/lakossagi/magazin/d-vitamin-a-napfeny-vitaminja

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/2545/e-vitamin

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11738/a-b-vitaminok-hianyai-es-tunetei

egészség , vitaminok , férfi egészség